مكرونه بالصلصه و الزيتون والفلفل و المشروم اولا : اسلقى المكرونه وبعدين صفيها واشطفيها ثانيا: اضربى طماطم فى الخلاط وبعدين صفيها كويس قطعى زيتون اسود قطع صغيره وفلفل قطع صغيره وبصل و مشروم ثالثا :ضعى حوالى مقدار 4 معالق زيت فى حله ثم شوحى البصل لحد ما تحسى انه دبل ثم ضعى الفلفل وبعدين الزيتون و المشروم فى الاخر يتشوحوا كلهم مع بعض ضعى ملح حسب الطلب وفلفل أسود علشان يديها طعم ونكهه لكن مش كتير رابعا : ضعى الصلصله عليهم بعد التشويح وسيبيها تغلى كويس اوى لحد ما تحسى انها تقلت وبعدين تقدميها على المكرونه
بسبوسه صيامى
المقادير :
3 كوب دقيق سمادينا 1 ونص كوب سكر 2 معلقه صغيره بيكنج بورد 4معلقه كبيره زيت 1 ونص كوب عصير برتقال
الطريقه نضع دقيق السمادينا على السكر على البيكنج بودر ونضيف الزيت ثم عصير برتقال ونضربهم جيدا وندهن الصينه زيت وتكون الصينيه متوسطه ونضع الخليط ونحطها فى الفرن درجه حرارته متوسطه
الشراب:
2 كوب سكر 1كوب ماء 1 معلقه كبيره عصير ليمون
و بالهنا و الشفا
|